.btn-inline .et_pb_button_module_wrapper { display: inline-block; margin: 0 2%; }

gezichtsverzoring 

Bij cura kan u terecht voor professionele gelaatsverzorgingen.

Om een goede gezichtsverzorging uit te voeren moet je eerst weten welk huidtype je hebt. Een peeling zou je bijvoorbeeld 2 keer per week kunnen uitvoeren, maar wie een gevoelige huid heeft moet dat maar 2 keer per maand doen. 

Bij Cura kan je een analyse van je huid laten doen om zeker te weten welk huidtype je hebt, we helpen je verder en zeggen wat er goed en niet goed is voor je huid. 

Stappenplan voor een gezonde en stralende huid

1. Verwijderen van make-up 

Om je gezicht te verzorgen moet je eerst alle make-up grondig verwijderen. Er bestaan tal van make-up removers die je in de handel kan krijgen. Spoel je gezicht nadien af met lauwwarm water. 

2. Reinig je gezicht 

Door je make-up te verwijderen heb je je gezicht nog niet gereinigd. Dat doe je nu met een reinigingsproduct. Anders blijft er een laag op je gezicht die bestaat uit talg, zweet en vuil. Zonder gezichtsverzorging zou je puisten, mee-eters en dergelijke krijgen. Daarom mag je zeker niet vergeten je gezicht te reinigen. 

Bekijk goed de gebruiksaanwijzingen van het product. In de meeste gevallen moet je je huid vochtig maken en daarna de gel of mousse op je huid masseren. Na het reinigen spoel je je gezicht af met lauwwarm water en droog je de huid af. Niet te hard duwen, maar eerder deppen met een zachte handdoek. 

Het is belangrijk om de juiste gezichtsverzorger voor jouw huidtype te hebben. Informeer je dus goed bij de specialiste. 

3. Peeling 

Een scrub of peeling doe je dus best maar twee keer per week, de andere dagen hoef je dit niet te doen. Een peeling zorgt er voor dat dode huidcellen verwijderd worden. De huid krijgt een grondige reiniging en de crème die je nadien gebruikt zal beter opgenomen worden.  

Ook hier is het belangrijk om het juiste product voor je huidtype te gebruiken. Heb je een branderig gevoel na de scrub dan moet je een zachtere variant zoeken.  

4. Gezichtsmasker aanbrengen 

Een masker aanbrengen na de scrub is altijd een goed idee. Op die manier ontspant de huid. Vergeet ook hier niet het juiste product voor je huidtype te zoeken. 

5. Toner aanbrengen 

Heel wat mensen slaan dit over, maar het is net een onmisbare stap in de behandeling. Met een toner zal de pH-waarde van je huid terug genormaliseerd worden. Zo blijft vocht beter vastzitten en zal de huid beter herstellen. Er bestaan verschillende soorten toners, maar de op water gebaseerde is de meest aangeraden. Deze vult de huid aan met huidherstellende stoffen. 

6. Crème aanbrengen 

Toch nog extra verzorging nodig, dan kan je een speciale crème aanbrengen. Om bijvoorbeeld puisten of pigmentvlekken te behandelen. Gebruik de crème na de reiniging.  

7. Oogcrème 

 Nog voor je de gezichtscrème aanbrengt, kan je eerst de ogen wat aandacht geven. Aangezien de huid hier veel dunner is, is extra verzorging belangrijk. 

Je kan deze stap uiteraard ook overslaan, maar als je toch een crème gebruikt, doe dat dan twee keer per dan.  

8. Gezichtscrème 

Deze crème zal je huid overdag beschermen en ’s nachts herstellen. De ideale mix dus. Maar let op bij een vette huid, want dan kan je mogelijk geen nachtcrème gebruiken. Een droge huid heeft een vocht inbrengende crème nodig. 

Ben je de 30 voorbij, dan is een voedende crème zeker een goed idee, omdat deze extra vitamines bevat. 

9. Zonnecrème 

 Niet meer weg te denken tegenwoordig. Een zonnecrème heb je zeker nodig als je heel wat uren in de zon wil spenderen. 

Hulp nodig van een schoonheidsspecialiste? 

Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak om een gezichtsverzorging in te plannen. Dan bekijken we de mogelijkheden en gebruiken we de gepaste producten voor jouw huidtype.